На Луганщині внаслідок вибуху міни поранений «грибник» – обласна ВЦА

Ілюстративне фото

У Станично-Луганському районі внаслідок вибуху міни поранений «грибник», повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

«Ввечері 19 жовтня двоє жителів Станично-Луганського району в пошуках грибів зайшли на заміновану ділянку неподалік лінії розмежування і детонували один із закладених зарядів. Унаслідок вибуху один із потерпілих зазнав осколкових поранень, інший викликав «швидку допомогу». Однак через високий ступінь мінної небезпеки ситуація вимагала втручання військових», – повідомляє адміністрація на своїй сторінці в Facebook.

Конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і країни Заходу звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати російські «добровольці».

За даними ООН, від квітня 2014 року на Донбасі загинули близько 10 тисяч людей. Неодноразово повідомлялося про поранення чи загибель цивільних внаслідок спрацювання вибухових пристроїв.