Трамп: у Сирії є потенціал для збройного конфлікту Росії та США в разі схвалення плану Клінтон 

Кандидат на посаду президента США від Республіканської партії Дональд Трамп

Кандидат на посаду президента США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив про потенціал для збройного конфлікту з Росією, якщо Вашингтон прийме план кандидата в президенти від Демократичної партії Гілларі Клінтон щодо Сирії.

«Ви збираєтеся закінчити Третьою світовою війною, якщо ми послухаємо Гілларі Клінтон», – сказав Трамп в інтерв’ю Reuters 25 жовтня.

«Ви воюєте більше не з Сирією, ви воюєте проти Сирії, Росії та Ірану, так? Росія є ядерною країною, на відміну від інших країн, про які йдеться», – додав Трамп.

Директор національної розвідки Джеймс Клеппер у Раді з міжнародних відносин у Нью-Йорку 25 жовтня підтвердив телеканалу CBS, що Росія може розпочати збивати літаки США, якщо Сполучені Штати спробують забезпечити безполітну зону в деяких районах Сирії.

«Я не виключаю, що вони збиватимуть американські літаки, якщо вважатимуть, що це загрожує їх наземним силам», – вказав Клеппер.

Адміністрація Обами нині утримується від створення безполітної зони над Сирією або її частиною для захисту цивільного населення – частково через потенціал прямої військової конфронтації з Росією.

Водночас Клінтон не єдина, хто закликає до створення такої зони, за це виступає також напарник Трампа по кампанії, кандидат у віце-президенти від Республіканської партії Майк Пенс.