Президент Росії Путін прибув до Криму

Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін прибув до анексованого Криму на форум Загальноросійського народного фронту «Форум дій. Крим».

«На порядку денному форуму – енергетика та газопостачання, розвиток АПК та інших перспективних напрямків економіки, в тому числі туристичного потенціалу Криму», – зазначили раніше в Адміністрації президента Росії.

Востаннє Володимир Путін і російський прем’єр Дмитро Медведєв були на території анексованого Росією півострова 15 вересня, тоді в Керчі пройшло засідання президії Державної ради Росії «з питань розвитку транспортної системи півдня країни» за участю російського керівництва.

Також Путін і Медведєв ознайомилися з ходом будівництва Керченського мосту.

Міністерство закордонних справ України тоді заявило, що готує ноту протесту на адресу Росії в зв’язку з візитом Путіна і Медведєва в Крим. Українське відомство називає «нікчемними» спроби інтерпретації таких візитів як внутрішньодержавні.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».