Клінтон зажадала від ФБР деталей про нове розслідування справи щодо її особистої пошти

Гілларі Клінтон

Кандидат на посаду президента США від Демократичної партії Гілларі Клінтон закликала ФБР оприлюднити дані, пов'язані з новим розслідуванням щодо її особистої пошти.

«Американський народ заслуговує на те, щоб отримати повні і довершені факти негайно», – сказала Клінтон 28 жовтня.

Вона також закликала бюро розслідувань «пояснити це питання таким, як воно є, без жодних зволікань».

Клінтон висловила упевненість, що нове розслідування ФБР, пов’язане з її листуванням, не змінить попереднього висновку про відсутність підстав для відповідальності перед законом.

Водночас, як повідомив у п’ятницю директор ФБР Джеймс Комі в листі Конгресу, федеральні слідчі переглядатимуть невідомі раніше електронні повідомлення Клінтон з особистого поштового сервера для робочого листування на посаді держсекретаря.

Кандидат в президенти від Республіканської партії Дональд Трамп привітав інформацію, пов’язану з відновленням розслідування щодо листування його суперниці Гілларі Клінтон.

«Ми не повинні дозволити їй принести свою злочинну схему в «овальний кабінет» Білого дому», – сказав Трамп на мітингу в Нью-Гемпширі.

У липні цього року ФБР вже повідомляло, що Клінтон зберігала засекречену інформацію на своєму особистому поштовому сервері і розцінило це поводження держсекретаря з інформацією як «вкрай недбале». Однак тоді було вирішено не висувати жодних звинувачень через відсутність доказів про реальну шкоду з інтересам США. Клінтон вибачилася за використання особистої пошти в офіційних справах.

Понад тиждень залишився до президентських виборів у США. Більшість опитувань громадської думки вказують на значний відрив Клінтон від Трампа.