ГПУ перевірить сплату податків частини депутатів – Луценко

Юрій Луценко

Генеральна прокуратура України має намір перевірити сплату податків народними депутатами Верховної Ради, які задекларували понад 100 тисяч доларів готівкою, заявив генпрокурор Юрій Луценко.

За його словами, цей аналіз передбачатиме звернення до Державної фіскальної служби з вимогою надати інформацію про сплату податків, які свідчать про легальність задекларованих коштів.

«Ми будемо аналізувати декларації половини народних депутатів, які задекларували готівку понад 100 тисяч доларів...Завтра я підпишу це доручення на Фіскальну службу», – сказав Луценко.

Буде проаналізовано також оподаткування зазначених готівкових сум у гривні й іншій валюті, додав генпрокурор.

Він повідомив, що наступним кроком буде аналіз е-декларацій на предмет можливого відмивання грошей, отриманих злочинним способом, а також інформації про банківські вклади декларантів.

За даними громадянської мережі «Опора», народні депутати України вже задекларували грошових активів у розмірі 12 мільярдів гривень станом на 30 жовтня, коли сплив термін подачі електронних декларацій за 2015 рік.

В «Опорі» повідомили, що станом на 31 жовтня до Єдиного державного реєстру декларації подали 413 народних депутатів Верховної Ради восьмого скликання.