На каналі Шустера заявляють про постанову суду на обшук їхнього приміщення та помешкання телеведучого

Савік Шустер

Печерський районний суд Києва виніс рішення про проведення обшуку за місцем проживання телеведучого Савіка Шустера і на його телеканалі «3S.tv». Про це йдеться в повідомленні каналу на сторінці у Facebook.

«Суддя Печерського суду на закритому засіданні, без присутності наших адвокатів, виніс постанову про проведення обшуку за місцем проживання Савіка Шустера і на телеканалі «3S.tv», – йдеться в повідомленні.

На сторінці розміщено копію постанови суду, з якої буцімто випливає, що рішення про обшуки суд Києва виніс ще 2 листопада за клопотанням прокурора у справі за фактом податкової перевірки. Вказується на кримінальне провадження від 5 жовтня 2015 року за частинами 2-3, ст. 212 Кримінального кодексу України «ухилення від сплати податків».

В рамках кримінального провадження нині триває досудове розслідування, згідно з відомими раніше деталями якого, громадянин Канади Савік Шустер вісім років тому взяв кредит на 1,34 мільйона євро, та не сплатив його вчасно.

У квітні цього року Київський міський центр зайнятості анулював телеведучому Шустеру дозвіл на роботу в Україні через «недостовірні дані в документах». Пізніше це рішення призупинила Держслужба зайнятості.

Савік Шустер веде політичне ток-шоу «Шустер Live» на телеканалі «3S.tv», він є гендиректором продакшн-компанії «Савік Шустер Студіо».