Тимчасовим в. о. начальника Одеської митниці призначено Олексія Василенка

Тимчасовим виконувачем обов’язків начальника Одеської митниці призначено директора Департаменту організації митного контролю Державної фіскальної служби (ДФС) Олексія Василенка, повідомили Радіо Свобода у прес-службі Одеської митниці. Посадовець вже прибув з Києва до Одеси і сьогодні проводитиме перші зустрічі з співробітниками Одеської митниці.

У відомстві зазначили, що статус Юлії Марушевської, яка днями написала заяву про звільнення з посади начальника Одеської митниці ДФС за згодою сторін, «залишається невизначеним».

На сторінці у Facebook голова Державної фіскальної служби Роман Насіров написав, що в поданому вигляді заява «неприйнятна». Він також додав, що звільнення Марушевської можливе лише після передачі справ та документів у порядку, встановленому чинним законодавством.

Юлія Марушевська заявила про те, що йде з посади голови Одеської митниці, 14 листопада. Причиною відставки стала, за її словами, «відсутність політичної волі у президента України та прем’єр-міністра завершити проект реформування митниці».

Юлія Марушевська очолювала Одеську митницю з жовтня 2015 року.