Повідомлення з Лівії: інцидент із мавпою призвів до боїв із танками й десятками загиблих

(ілюстраційне фото)

За повідомленнями, що надходять із Лівії, не менш ніж 20 людей загинули і понад 50 були поранені внаслідок кількаденних боїв із застосуванням важкого озброєння між двома родами через інцидент із мавпою.

За словами активістів і медиків, у місті Сабха на півдні країни троє молодиків напустили на школярку дресировану мавпу, яка поранила й покусала дівчину. У відповідь родина потерпілої вбила всіх трьох разом із мавпою.

Після цього між родами обох сторін спалахнули кількаденні бої. Повідомлення з міста стверджують, що в них застосовували танки, ракетні установки й міномети.

У Лівії з 2011 року, з часу усунення від влади і вбивства лівійського диктатора Муаммара аль-Каддафі, не існує міцної влади, що контролювала б країну. Різні регіони країни фактично автономно контролюють серйозно озброєні угруповання, частина з яких заявляє про підтримку одного з двох урядів, що змагаються за владу, інші діють самі за себе, ще на частині території Лівії, навколо міста Сирт на північному узбережжі, діє екстремістське угруповання «Ісламська держава».