Затриманий у Києві на хабарі суддя перебуватиме під нічним домашнім арештом – Холодницький

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький

Слідчим суддя Солом’янського районного суду Києва частково задовольнив клопотання прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави щодо раніше затриманого за отримання неправомірної вигоди судді Київського апеляційного адміністративного суду. Про це у Facebook 3 грудня написав керівник САП Назар Холодницький.

«Згідно з резолютивною частиною ухвали, слідчий суддя обрав своєму підозрюваному колезі інший запобіжний захід у вигляді домашнього арешту за місцем проживання в період часу з 23:00 до 06:00 до 3 лютого 2017 року (нічний домашній арешт)», – написав Холодницький.

Також на підозрюваного покладено визначені ст. 194 КПК України обов’язки, у тому числі щодо носіння електронного засобу контролю.

«Повний текст ухвали з мотивацією такого рішення буде оголошено 7 грудня, однак прокурорами САП на ухвалу суду у встановлені КПК України строки уже готується апеляція, оскільки з таким запобіжним заходом погодитись не можемо», – додав керівник САП.

Суддю Київського апеляційного адміністративного суду, прізвище якого не розголошується, 1 грудня було затримано за отримання 5 тисяч доларів неправомірної вигоди за ухвалення рішення на користь третьої особи.