27 сенаторів США закликають Трампа не послаблювати санкцій проти Росії

27 американських сенаторів закликали обраного президента США Дональда Трампа не послаблювати санкції проти Росії, запроваджені через її агресію щодо України.

У листі від 8 грудня, який підписали представники Республіканської і Демократичної партій, сенатори також закликають Трампа дозволити надати Україні летальну зброю.

«Зважаючи на те, що Росія продовжує агресію і відмовляється поважати територіальну цілісність України і суверенне право на вибір своєї долі, ми також повторюємо заклик щодо посилення політичної, економічної і військової підтримки України», – мовиться у листі.

Цей лист з’явився за кілька годин після того, як Сенат США ухвалив оборонний бюджет на наступний рік, у якому передбачене збільшення безпекової допомоги Києву до 350 мільйонів доларів.

Дональд Трамп, який має розпочати виконувати президентські обов’язки 20 січня, заявляв, що хоче примирення з Росією і висловлював сумніви щодо дієвості НАТО.

У квітні 2014 року Росія анексувала український Крим. Київ і Захід не визнають цього і вважають півострів й надалі українською територією.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, тут загинули понад 9,7 тисячі людей.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».