На виборах на Прикарпатті перемагають представники «Батьківщини», «Укропу» і самовисуванці

Ілюстраційне фото

На виборах голів семи об’єднаних територіальних громад, які проходили 18 грудня на Прикарпатті, за попередніми підрахунками, перемагають два представники ВО «Батьківщина»: фермер, депутат обласної ради Петро Книшук – Матеївецька ОТГ і Ярослав М’якущак – Нижньовербізька ОТГ, два представники від партії «Укроп»: Микола Шикор – Витвицька ОТГ і Роман Круховський – Тлумацька ОТГ, а також три самовисуванці: Петро Гайдейчук – П’ядицька ОТГ, Дмитро Бербеничук – Космацька ОТГ і Василь Саноцький – Більшівцівська ОТГ. Такі дані наводять в обласному Офісі реформ.

Як повідомили в громадянській мережі «Опора», ВО «Батьківщина» зареєструвала трьох кандидатів на посаду голів ОТГ, «Укроп» – двох, ще двох – партія «Воля». Водночас переважали кандидати-самовисуванці – їх було 19, у двох громадах – Матеївецькій і П’ядицькій політичні партії не висунули жодного кандидата на посаду голів місцевих рад.

За словами координатора Офісу реформ Руслана Панасюка, з семи голів ОТГ на виборах перемогли лише двоє ініціаторів об’єднання у своїх громадах – це голови Космацької сільської ради та Більшівцівської селищної.

За даними «Опори», явка виборців на Прикарпатті становила майже 48 відсотків. У виборах брали участь жителі 59 населених пунктів.

18 грудня на Прикарпатті вибори проходили в семи ОТГ – це Витвицька Долинського району, Матеївецька, П’ядицька, Нижньовербізька Коломийського, Більшівцівська Галицького, Космацька Косівського району і Тлумацька ОТГ.

Загалом в області 11 об’єднаних громад працюватимуть в нових фінансових умовах.