Чоловік, що стріляв у Вороненкова, помер у лікарні – МВС

Місце, де сталось убивство екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова

Чоловік, який стріляв у екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова, помер у лікарні, повідомив у коментарі Радіо Свобода речник Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко. Він зазначив, що наразі правоохоронці встановили особу нападника, однак деталі не озвучив.

Як раніше повідомив на брифінгу генеральний прокурор України Юрій Луценко, при затриманому були документи громадянина України, чи справжні вони, на той момент було невідомо.

За даними поліції Києва, близько 11:30 на перехресті бульвару Тараса Шевченка і вулиці Пушкінської у центрі Києва сталася стрілянина. Внаслідок цього загинув один чоловік, ще двоє були поранені. Пізніше з’ясувалось, що вбили колишнього російського депутата Дениса Вороненкова. Один із поранених – охоронець загиблого, інший – нападник, їх доправили до лікарні.

Your browser doesn’t support HTML5

У Києві вбито екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова. Версія поліції – дії Росії (відео)

Денис Вороненков, який у грудні 2016 року разом зі своєю дружиною, також колишнім депутатом російської Держдуми Марією Максаковою, переїхав до України, 14 лютого повідомив про отримання українського громадянства. В Україні колишній російський депутат раніше дав свідчення у справі про державну зраду щодо екс-президента Віктора Януковича.

Your browser doesn’t support HTML5

«Чому бути, того не минути». Про що розповідав Вороненков у інтерв’ю Радіо Свобода? (відео)

На початку цього місяця в Росії Басманний суд Москви заочно заарештував колишнього депутата Держдуми Дениса Вороненкова на два місяці у рамках розслідування справи проти нього за підозрою в рейдерському захопленні будівлі в центрі Москви в 2010–2011 роках.