Російських байкерів із клубу «Нічні вовки» не пустили до Польщі

Лідер мотоклубу «Нічні вовки» Олександр «Хірург» Залдостанов

Російських мотоциклістів із клубу «Нічні вовки» не пропустили на територію Польщі для участі в пробігу «Дороги Перемоги – на Берлін».

Представник «Нічних вовків» Євген Строгов заявив російському державному агентству ТАСС, що групу російських мотоциклістів не пропустили через кордон за підозрою в причетності до екстремістської організації.

При цьому, за його словами, у заходах в Польщі змогли взяти участь байкери з європейських відділень мотоклубу.

«Нічні вовки» регулярно проводять мотопробіги напередодні Дня перемоги, 9 травня. В останні роки ці акції призводять до скандалів і демонстрацій. Минулого року в Празі проросійських байкерів зустріли демонстранти, що скандували «Додому, окупанти!», «Чемодан, вокзал, Росія!» і «Свободу кримським татарам!». У 2015 році влада Чехії й Німеччини не хотіла пропускати на свою територію російських байкерів через те, що голова клубу Олександр «Хірург» Залдостанов підтримав дії бойовиків на сході України.

Залдостанов є одним із лідерів прокремлівського руху «Антимайдан». США і Канада внесли його до санкційного списку осіб, причетних до дестабілізації ситуації в Україні й анексії Криму. За даними Фонду боротьби з корупцією російського опозиціонера Олексія Навального, «Нічні вовки» отримують багатомільйонні гранти з федерального бюджету Росії.