Змагання українських військових із кросфіту відбуваються в Херсоні

Під час турніру, Херсон, 4 травня 2017 року

У Херсоні на стадіоні «Кристал» відбувається Всеукраїнський турнір: чемпіонат Сухопутних військ Збройних сил України з функціонального багатоборства (кросфіту).

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, у змаганнях беруть участь 60 військовослужбовців – 12 команд по п’ять людей. Це – представники Національної академії сухопутних військ (Львів), Військової академії (Одеса), факультету військової підготовки Національного технічного університету (Харків), а також – трьох оперативних командувань: «Захід» (Рівне), «Північ» (Чернігів) і «Схід» (Дніпро). Свої команди представили 11-а окрема бригада армійської авіації й Окремий полк президента України.

Як розповів начальник служби фізичної підготовки і спорту Сухопутних військ Збройних Сил України, полковник Ігор Шлямар, зараз кросфіт — оптимальний варіант для підтримки військовими належної фізичної форми.

«Особливо це потрібно для частин, які перебувають у зоні АТО. Там у людей немає можливості відвідувати тренажерні зали чи спортивні майданчики, а програма кросфіту пристосована саме для тренування за допомогою підручних засобів», – сказав Ігор Шлямар.

Your browser doesn’t support HTML5

Бійці ЗСУ займаються кросфітом (відео)

За його словами, кросфіт набув популярності серед українських військових приблизно п’ять років тому. За цей час створені команди, які беруть участь і в міжнародних змаганнях, зокрема в «Іграх незламних», які щороку проводяться у Канаді.

Кросфіт – методика фітнесу, створена Ґреґом Ґласманом у 2000 році. Це програма вправ на силу і витривалість, до складу якої входять переважно добірки аеробних вправ, зарядки і важкої атлетики