Північна Корея звинуватила ЦРУ в плануванні вбивства Кім Чен Ина

Кім Чен Ин стежить за військовими навчаннями, 26 квітня 2017 року

Пхеньян звинуватив Центральне розвідувальне управління США в плануванні вбивства лідера Північної Кореї Кім Чен Ина на тлі зростання напруженості в регіоні.

Як йдеться в повідомленні Міністерства державної безпеки Північної Кореї, яке цитують державні ЗМІ, ЦРУ і розвідка Сеула «вступили у змову», що за допомогою «біохімічних речовин» вбити Кім Чен Ина під час публічних урочистих заходів в Пхеньяні.

«Ми будемо вишукувати і безжально знищувати терористів ЦРУ США і маріонеткової розвідки Південної Кореї», – йдеться в заяві. Влада Північної Кореї заявляє, що «планування замаху» на Кім Чен Ина рівносильне «оголошенню війни».

У заяві немає інформації про те, як вдалося викрити цей «сценарій», і про те, що сталося з імовірним шпигуном.

США і Південна Корея це повідомлення наразі не коментували.

Словесна війна між Заходом і Північною Кореєю загострилася в останні тижні на тлі напруженості на Корейському півострові через ядерну програму Пхеньяна і останні випробування балістичних ракет.

Нещодавно президент США Дональд Трамп заявив, що готовий зустрітися з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином «за слушних обставин».

«Якби було доцільно для мене з ним зустрітися, я б це мав за честь», – заявив Трамп в інтерв’ю Bloomberg, опублікованому 1 травня.