Засідання контактної групи почалося в Мінську – Оліфер

Українська сторона на цій зустрічі наполягатиме на погодженні дати для звільнення заручників

Засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) із врегулювання ситуації на Донбасі розпочалося 24 травня в білоруському Мінську, повідомила речниця представника України у групі, екс-президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Як заявила раніше представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, українська сторона на цій зустрічі наполягатиме на підбитті підсумків верифікації осіб, які вчинили злочини проти України, і погодженні дати для звільнення заручників.

За останніми даними української сторони, на окупованій частині Донбасу перебуває 127 українських заручників.

Звільнення заручників є одним із пунктів мінських домовленостей.

Попередня зустріч контактної групи в Мінську відбулася 15 травня.

Тоді Ірина Геращенко повідомила, що підтримувані Росією бойовики погодилися внести вченого-релігієзнавця Ігоря Козловського, ув’язненого угрупованням «ДНР», до списку заручників, яких можуть звільнити.

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, станом на лютий 2017 року на Донбасі від початку конфлікту загинули понад 9,9 тисячі людей.