Савченко заявляє, що Мін’юст не реєструє її нову партію

Your browser doesn’t support HTML5

Народний депутат України Надія Савченко заявляє, що Міністерство юстиції України не реєструє її нову політичну партію. Про це вона сказала 25 травня в Києві.

25 травня, у річницю свого звільнення, народний депутат Надія Савченко мала презентувати свою нову політичну силу, «Громадсько-політичну платформу Надії Савченко», але заявила, що Міністерство юстиції України її не перереєструвало.

За словами Савченко, якихось зауважень чи пояснень у міністерстві не надали. Вона оголосила про намір оскаржувати це рішення в суді.

Міністерство юстиції на даний час не коментувало цієї заяви. На телефонні дзвінки Радіо Свобода в Мін’юсті не відповіли.

Відсутність реєстрації не дасть змоги партії Савченко брати участь у майбутніх виборах і зашкодить її шансам на президентських виборах 2019 року.

Надія Савченко, яку в Росії ув’язнили на 22 роки, повернулася до Києва 25 травня 2016 року в рамках обміну. Того дня у Кремлі повідомили, що російський президент Володимир Путін підписав указ про помилування українки «на прохання родичів» загиблих журналістів, у причетності до загибелі яких звинувачували Савченко.

Водночас до Росії з України прибули двоє російських громадян Олександр Александров і Євген Єрофеєв, затримані в 2015 році у зоні конфлікту на сході України і засуджені за звинуваченням у веденні агресивних воєнних дій, вчиненні терористичного акту, що призвів до смерті людини.