Бойовики обстріляли дві ферми на Донеччині, постраждалих серед робітників немає – СЦКК

У Спільному центрі контролю та координації режиму припинення вогню (СЦКК) повідомили, що підтримувані Росією бойовики обстріляли у вівторок вранці будівлі сільгосппідприємства «Бахмутский аграрний союз» у селищі Новолуганське Бахмутського району Донеччини. Цю інформацію у Facebook розмістив з посиланням на СЦКК штаб АТО.

«Близько п’ятої години ранку 30-го травня противник здійснив обстріл сільгосппідприємства «Бахмутський аграрний союз» в населеному пункті Новолуганське, застосувавши заборонену Мінськими домовленостями зброю великого калібру. Внаслідок влучання кількох 120-міліметрових мін пошкоджено дві свиноферми. На одній з них зайнялась пожежа, яка вже ліквідована. На щастя, серед працівників господарства постраждалих немає», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в Новолуганському продовжує працювати спостережна група СЦКК, інші наслідки обстрілу з’ясовуються.

На сайтах донецьких бойовиків про бойову активність в районі Новолуганського наразі немає жодної інформації.

Наприкінці березня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України, що мало почати діяти з 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, а сторони конфлікту звинуватили в цьому одна одну.