Суд засудив до 11 років ув’язнення бойовика угруповання «ДНР»

Шевченківський районний суд Чернівців засудив до 11 років позбавлення волі бойовика угруповання «Донецька народна республіка». Про це повідомляє 12 червня прес-служба Служби безпеки України.

«Суд визнав бойовика винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, і засудив до одинадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна», – йдеться в повідомленні.

Суд встановив, що житель Макіївки Донецької області в серпні 2014 року приєднався до незаконних збройних формувань і брав активну участь у бойових діях. Він був затриманий українськими військовими на початку 2017 року під час бойового зіткнення.

Засуджений підтвердив факти участі громадян Росії у незаконних збройних формуваннях і повідомив, що перед відправленням в Україну вони проходили тренування в спеціальних таборах на території Росії, повідомляє СБУ.

Збройний конфлікт на Донбасі триває з квітня 2014 року. Українська влада вважає терористичними підтримувані Росією угруповання «ДНР» та «ЛНР», які контролюють частини Донецької та Луганської областей відповідно.