У Канаді стартували «Ігри нескорених»

Канадський прем'єр Джастін Трюдо вітає українську команду «Ігор нескорених» напередодні відкриття змагань, 22 вересня 2017 року

У канадському Торонто стартували «Ігри нескорених», в яких цього року вперше змагатиметься українська команда. Церемонія відкриття ігор відбулася 23 вересня в комплексі Air Canada Centre.

Почесними гостями церемонії були, зокрема, президент України Петро Порошенко, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, засновник змагань британський принц Гаррі.

«Пишаюся нашими воїнами, які приїхали в Торонто. Ваша участь в «Іграх нескорених» – це вже перемога», – написав Порошенко у Twitter.

На початку заходу відбувся Парад націй, коли всі збірні-учасниці урочисто пройшли перед глядачами. З привітанням також виступив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Змагання триватимуть до 30 вересня.

«Ігри нескорених» (Invictus Games) – міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі, засновані британським принцом Гаррі у 2014 році. У змаганнях беруть участь військовослужбовці й ветерани бойових дій з інвалідністю, набутою під час виконання службових обов’язків.

Your browser doesn’t support HTML5

У Києві на спортивній базі ЗСУ провели відкрите тренування «нескорених» (відео)

Україна в 2017 році вперше отримала право взяти участь в «Іграх нескорених» як учасник багатьох військових навчань, миротворчих операцій під егідою ООН, а також як країна, військовослужбовці якої мають бойовий досвід при виконанні завдань в рамках воєнної операції на Донбасі.

15 українських спортсменів змагатимуться у таких видах спорту: атлетика, пауерліфтинг, плавання, стрільба з лука, веслування на тренажерах і велоспорт на шосе.