Вибухи боєприпасів на військовому складі біля Калинівки припинилися – ДСНС

Вулиці Калинівки, Вінницька область, 27 вересня 2017 року

Відкритих осередків горіння та вибухів боєприпасів на території військового складу поблизу міста Калинівка Вінницької області на сьогодні немає, повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій.

Згідно з повідомленням, продовжується очищення місцевості від вибухонебезпечних предметів у 10-кілометровій зоні навколо арсеналу. Вже обстежили понад 18 тисяч гектарів території.

У понеділок в рятувальній службі повідомляли, що на арсеналі поблизу Калинівки ще відбувається поодинока детонація боєприпасів. Втім, місто і довколишні села підключають до газопостачання, відновилося навчання в школах.

Пожежа і вибухи на складах боєприпасів біля Калинівки почалися ввечері 26 вересня. Через це з Калинівки і прилеглих сіл евакуювали понад 30 тисяч людей, були травмовані дві людини, яких госпіталізували до медичних закладів. Пожежу цього разу, на відміну від попередніх таких інцидентів, швидко локалізували і погасили, і вже на вечір 28 вересня майже всі евакуйовані змогли повернутися додому.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що в ГПУ не виключають можливості диверсії як причини пожежі і вибухів боєприпасів на арсеналі, зокрема, можливості того, що там був закладений детонатор.

Міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що уряд надав 100 мільйонів гривень на фінансування ліквідації наслідків надзвичайної ситуації: відновлення пошкоджених об’єктів, житлових будинків, шкіл, інфраструктури.

Військова прокуратура Центрального регіону України розслідує справу про вибухи за статтею «диверсія».