Суд в окупованому Криму залишив у СІЗО фігуранта «справи українських диверсантів» Панова

Євген Панов

Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму відхилив апеляцію захисту фігуранта «справи українських диверсантів» Євгена Панова. Як передає «Крим.Реалії», за постановою суду, Панов залишиться у СІЗО до 9 лютого 2018 року.

«У задоволенні наших скарг відмовили, постанову суду від 6 грудня залишили в силі. Хочу звернути увагу на незадовільну роботу адміністрації СІЗО, яка досі не вручила Панову копії апеляційних скарг. Євген почувався нормально, знайомиться з матеріалами справи», – розповів адвокат Сергій Легостов.

За словами адвоката, минулого тижня адміністрація СІЗО не пустила до Панова архієпископа Сімферопольського і Кримського УПЦ КП Климента.

10 серпня 2016 року ФСБ Росії повідомила, що в ніч на 7 серпня в анексованому Криму затримали групу «українських диверсантів», які нібито готували теракти на півострові. Затриманих деякий час утримували в московському СІЗО Лефортово, пізніше – повернули до Криму.

Російські спецслужби заявляють, що затримані Євген Панов і Андрій Захтей були членами «групи диверсантів», яка нібито планувала здійснити теракти на об’єктах туристичної та соціальної інфраструктури півострова. Влада України заперечує російські звинувачення на адресу українців і називає їх «провокацією» російських спецслужб.

Раніше повідомлялося, що Захтей підписав досудову угоду зі слідством. Однією з умов стала відмова Захтея від адвоката за угодою. Євген Панов провину не визнає і від угоди зі слідством відмовляється.