Українському активісту Балуху знову викликали «швидку» до зали суду в окупованому Криму

Володимир Балух

Під час засідання підконтрольного Кремлю Роздольненського суду Криму 27 грудня знову викликали «швидку допомогу» українському активісту Володимиру Балуху, повідомляє кореспондент «Крим.Реалії».

Активіст поскаржився на біль у спині. Медики, які приїхали на виклик, порадили не навантажувати її. Після приїзду медиків засідання продовжилося.

Згідно з повідомленням, Балух чотири рази заявляв клопотання про перерву через те, що він погано почувається.

Раніше на цьому засіданні українського активіста Володимира Балуха в супроводі пристава відвозили з підконтрольного Росії Роздольненського суду в районну лікарню, після того, як її двічі викликали. У перерві, між приїздами «швидкої», засідання суду не проводили.

22 грудня Роздольненський районний суд в анексованому Криму відмовив у клопотанні Володимира Балуха про медичне обстеження.

ФСБ Росії затримала активіста 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

У серпні 2017 року суд виніс вирок українському активісту – три роки і сім місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Під час розгляду апеляційної скарги вирок скасували. Справу відправили на повторний розгляд.

Роздольненський районний суд 1 грудня змінив запобіжний захід українському активісту на домашній арешт протягом двох місяців.

Захист Балуха і правозахисники вважають, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію.