У 2017 році 59% українців були дуже або переважно щасливі – опитування

У 2017 році 59% українців були дуже або переважно щасливі. Про це свідчать результати опитування, проведеного з 15 по 19 грудня фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова.

Згідно з результатами опитування, найбільше «щасливчиків» виявилося у західному регіоні – 68%, але й майже в усіх інших «щасливчики» переважали: у центральному регіоні – 57%, південному – 51%, східному – 55%.

За даними соціологів, єдиним регіоном, де більшість жителів відповіли, що переважно або зовсім не були щасливими у 2017 році – це Донбас: щасливих виявилося лише 27%, а нещасливих – 64%.

Результати опитування свідчать, що основними почуттям людей, коли вони думають про майбутнє України, є надія (51%), оптимізм (31%) і тривога (28%).

Ці почуття переважають в усіх регіонах України, за винятком Донбасу, де переважає почуття тривоги (41%), проте й надія теж значима (38%), та ще, на відміну від решти регіонів, вельми вираженим є почуття безвиході (26%), стверджують соціологи.

Відповідно до даних соцопитування, у цілому ситуація в Україні на думку 69%респондентів змінилася на гірше, тоді як у 2016 році так вважали – 73%.

За результатами дослідження Інституту Геллапа, восени Україна разом із Гаїті та Південним Суданом потрапила в антирейтинг щастя.

Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова провів загальнонаціональне дослідження з 15 по 19 грудня 2017 року в усіх регіонах України за винятком Криму і окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2004 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.