Кримський татарин Рамазанов заявляє, що його побили російські силовики

Кримський татарин Ісмаїл Рамазанов заявляє, що російські силовики побили його 23 січня під час перевезення до будівлі Слідчого комітету Росії в окупованому Криму. Про це повідомив адвокат Маммет Мамбетов, з яким затриманому вдалося зв’язатися по телефону.

Як інформує у Facebook громадське об’єднання «Кримська солідарність», обшук у будинку Рамазанових у селі Новий Мир Сімферопольського району, де також живуть батьки затриманого, розпочався близько 4:00.

«За словами батька Ісмаїла, в момент обшуку були вилучені телефон, планшет, українські документи, так само під ліжком були «знайдені» більше 20 патронів. Ісмаїла відразу закували в наручники. Йому висунули звинувачення в пропаганді екстремізму», – йдеться в повідомленні.

Також російські силовики провели обшук у батьків 27-річного водія Мухсіна Джамбаза в місті Старий Крим.

«У будинку Мухсіна була літня мама, сам Мухсін на момент обшуку був уже на роботі, однак після отримання інформації про наявність у будинку силовиків відразу ж приїхав. Під час обшуку в будинку були вибиті вікна. Будинок належить батькам Мухсіна. На даний момент обшук в будинку закінчено. Зараз силовики поїхали на квартиру в селищі Приморське, де проживає сам Мухсін», – ідеться в повідомленні.

Інформація про обшуки відсутня на сайтах російських силових структур.

Після анексії в Криму почастішали масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського Національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв'язках із забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір».