Суд почав допит Порошенка у справі про держзраду Януковича (трансляція)

Допит Петра Порошенка у справі про державну зраду Віктора Януковича

Оболонський районний суд Києва, який розглядає справу про обвинувачення у державній зраді екс-президента Віктора Януковича, почав допит президента України Петра Порошенка у режимі відеоконференції.

Раніше планувалося, що Порошенко прибуде на судове засідання, проте прокурори звернулися до суду з проханням провести допит Порошенка в режимі відеоконференції. Суд задовольнив це клопотання.

«Для суду не принципово, в якому форматі буде проведений допит, для суду принципово, щоб сторона обвинувачення і сторона захисту мали можливість реалізувати своє право і поставити питання даному свідку», – оголосив головуючий суддя.

При цьому представники прокуратури попередили, що президент України 21 лютого має міжнародні зустрічі і телефонні переговори, зокрема із міністром закордонних справ Данії і заступником держсекретаря США, тому сторона обвинувачення клопотатиме про технічні перерви в допиті для проведення цих заходів.

Захист Януковича у відповідь закликав перенести допит Порошенка на інший час, коли він не матиме запланованих зустрічей. За словами адвоката Віталія Сердюка, захист Януковича має до президента України близько 200 питань.