Україна та Кувейт домовилися про військово-технічну співпрацю

Український транспортний літак Ан-178

Уряди України та Держави Кувейт підписали угоду про співробітництво у військовій та інших сферах, це відбулося під час державного візиту президента Петра Порошенка до Кувейту 18 березня, інформує офіційний сайт голови держави.

Your browser doesn’t support HTML5

Порошенко зустрівся із кувейтським еміром – домовилися про оборонну співпрацю та простіше отримання віз для українців (відео)

«Ви знаєте, наскільки для нас є важливою зараз співпраця в галузі оборонної промисловості. Ми зробили далекий крок вперед, коли були підписані угоди про військо-технічне співробітництво, про обмін конфіденційною інформацією», – зазначив президент України.

Детальніше значення укладених угод розкрив радник президента України Юрій Бірюков.

«У Кувейті немає військової промисловості, в Кувейті багато нафти. У Кувейті немає виробництва літаків або ПТРК (протитанкових ракетних комплексів – ред.). Кілька років тому його не було і у нас... У списку запитів Ан-178 і різні модифікації ПТРК, бойові модулі та комплекти обладнання і модернізації танків. Це сотні мільйонів доларів продажів, це тисячі робочих місць в структурах «Укроборонпрому», – відзначив Бірюков у Facebook.

Президент України Петро Порошенко прибув до Кувейту з державним візитом 18 березня. Він провів переговори з еміром Кувейту Сабахом Аль-Ахмадом Аль-Джабером Ас-Сабахом. Серед інших результатів переговорів – домовленість про «доручення щодо отримання українськими громадянами віз прямо в аеропорту».