Фотогалерея: акція «Хто замовив Катю Гандзюк» у 40 містах

На Банкову у Києві прийшло до сотні активістів, аби запитати «Хто замовив Катю Гандзюк?»

Пізніше активісти запалили фальшфаєри

Й іншу піротехніку

Без пірошоу не обійшлося й у інших містах: активісти зібралися на головній площі Херсона

«Всі ми – ініціатива «Хто замовив Катю Катю Гандзюк?», представники політичних партій, громадських рухів, пересічні громадяни – звертаємося до президента, щоб він звернув увагу на проблеми громадянського суспільства. Фактично за п’ять років, які минули після Революції Гідності, сотні людей з активною громадянською позицією зазнали нападів. Людей калічили, людей вбивали. Понад 50 нападів, які можна назвати замовними. Жоден замовник не знайдений. Ми звертаємося до новообраного президента контролювати ці справи. По всім містам України активісти нагадують йому, що ми не будемо миритися. Що йому вигідніше почути нас, довести цю справу та справи багатьох десятків активістів, які зазнали нападів, до кінця. Це політичні напади. Ми вважаємо, що у вільній країні не може бути політичних вбивств і  політичних нападів на громадських активістів», – повідомив Сергій Нікітенко.

У Запоріжжі запитували «Хто замовив Катю Гандзюк» – на оглядовому майданчику Музею історії козацтва на Хортиці

Звісно, із димом наприкінці акції

Не оминули акцію і в місті Суми

Хоч була вона малочисельною

В Одесі було більш людно. В акції #Хто Замовив Катю Гандзюк в Одесі взяло участь близько 30-40 осіб. Серед них були члени організацій «Національний корпус», Народний Рух України, С14, Автомайдан та інші

Серед них були одеські активісти, на яких також нападали: Аліна Радченко, Світлана Підпала та інші

Так було у Львові

Символічні фальшфаєри

Міський суд Херсона почне розглядати справу про напад на Катерину Гандзюк 27 травня. Про це повідомляється на сайті Судової влади України.
Суддя у справі – Юлія Бочко.
Потерпілою стороною виступають батьки загиблої та її чоловік Сергій Денисов.
У нападі на Гандзюк обвинуватили п’ятьох людей – Володимира Васяновича, В’ячеслава Вишневського, Микиту Грабчука, Віктора Горбунова та Сергія Торбіна.