У Києві відкрили пам'ятник богатирю часів Русі-України Іллі Муромцю (фотогалерея)

Наприкінці березня цього року місто провело конкурс із благоустрою центральної частини урочища Чорторий, що на Трухановому острові у Деснянському районі. Переміг тоді авторський колектив на чолі з молодим і талановитим художником-скульптором Володимиром Журавлем. Його роботи кияни вже знають – художня композиція «Діти, які запускають кораблики» сьогодні прикрашає Поштову площу.

Останні приготування перед відкриттям.

Мер Києва Віталій Кличко і скульптор Володимир  Журавель відкривають монумент. 

Вулична вистава під час відкриття пам'ятника Іллі Муромцю.

Перше селфі. Чемпіон світу та володар титулу «Найсильніша людина світу», український богатир Василь Вірастюк, скульптор Володимир Журавель і мер Києва Віталій Кличко (зліва направо) під час урочистого відкриття пам'ятника Іллі Муромцю.

Всі роботи зі створення пам’ятника та благоустрою першої черги парку здійснювалися за кошти меценатів.

Відразу ж після відкриття скульптуру оточили діти.

Скульптуру Іллі Муромця створили за унікальною технологією, що до цього не використовували для робіт такого великого розміру. Його частини відливали у формах, виготовлених за допомогою 3D-принтера. Такого для скульптури великого розміру в Україні досі не робили.
 

Позував скульптору в образі богатиря Василь Вірастюк.

Для дітей зробили ігрову зону, де вони могли відчути давні часи.

За задумом авторів проекту, парк, маючи історичну тематику, буде сучасним. Із системою інформації та навігації, тактильними табличками, доріжки вимостять тактильною плиткою, щоб люди з обмеженими можливостями почувалися комфортно. Також на території парку встановлять пандуси, облаштують нові велодоріжки. 

«Ілля Муромець народився під Черніговом, служив у дружині князя Володимира, захищав місто Київ, похований у Києво-Печерській лаврі. Це наш богатир, це наша історія, яку в нас намагаються поцупити. Тому Муромець стоятиме тут, на історичному місці, де колись розташовувалась богатирська застава», – зазначив мер Києва Віталій Кличко.