Фотогалерея: «Прапори воїнів АТО»

Прапор 1-ї роти охорони 12-го БТрО «Київ» з Антарктики.

Бійці 12-го батальйону територіальної оборони «Київ» зі своїм прапором. Зліва направо: Олександр Полудень, метеоролог та командир відділення, сержант В’ячеслав Цветінський, боєць підрозділу Ілля Костін, В’ячеслав Назаренко, командир 3-го взводу 1-ї роти охорони 12-го БТрО «Київ».

Прапор, яким були накриті загиблі українські військові під час транспортування. Воїни загинули 13 серпня 2014 року у селищі Новосвітлівка Луганської області. Ними були накриті бійці першого механізованого батальйону 24-ї окремої механізованої бригади: капітан Віталій Бондаренко, лейтенанти Владислав Рильський та Юрій Думанський, солдат Михайло Романович. Прапор до музею передав батько Владислава Рильського.

Державний прапор України з «Іловайського котла». Прапор належав бійцю 93-ї окремої механізованої бригади Олександру Куренку. Стяг отримав в подарунок від друга, перед ротацією у зону АТО. Прапор використовувався підрозділом зенітників, в якому служив Куренко. Понівечений прапор знайшли у згорілий машині ЗІЛ під час розшуку тіл загиблих.

Прапор з відбитками дитячих долоньок – дитячий талісман, який подарували бійцям батальйону особливого призначення «Київ-1», вихованці столичного дитячого садка № 474 «Україночка». 

Український прапор, що висів над будівлею СБУ в Донецьку. Використовувався бойовиками як килимок для ніг. У цій же будівлі утримувалися українські полонені. Одному з бійців батальйону «Донбас» вдалося викрасти і зашити стяг у свій одяг. Після звільнення з полону, у грудні 2014 року, усі бійці розписалися на ньому.

Рештки обгорілого паспорта громадянина України, який знайшли під час розшуку тіл загиблих українських бійців в районі Іловайська.