2014: Рік через об'єктиви фотокамер

Прихильники європейської інтеграції України відзначають Новий Рік на майдані Незалежності в Києві, 1 січня. Масові демонстрації Євромайдану, що почалися в листопаді, через три місяці призвели до відсторонення президента Віктора Януковича від влади. (Valentyn Ogirenko, Reuters)

Товстий лід на березі озера Мічіган в Чикаго під час морозів, 6 січня. Температура впала до 26 градусів Цельсія нижче нуля, це найнижча зафіксована температура в Чикаго за останні два десятиліття. (Scott Olson, Getty Images)

19 січня на вулиці Грушевського в центрі Києва демонстранти підпалили автобуси силовиків. Вулиця Грушевського стала епіцентром тривалого протистояння. Тут не стихали вибухи світло-шумових гранат, лунав шум від ударів бо металічних бочках, які замінювали учасникам Революції гідності барабани, і не раз звучали постріли зі зброї.

Втеча від авіанальоту урядових сил в Алеппо, Сирія, 21 січня. (Ammar Abdullah, Reuters)

Пожежа в урядовій будівлі в Тузлі, Боснія-Герцеговина, 7 лютого. Мітингувальники підпалили будівлю і вступили в сутичку зі спецпризначенцями під час масових протестів, викликаних зростанням безробіття і бездіяльністю влади. (Dado Ruvic, Reuters)

Колишні воїни «Талібану», серед них дві жінки, стоять в наручниках поряд із вилученою у них зброєю у відділенні поліції після спецоперації в афганській провінції Нангаргар, 4 лютого. (Abdul Mueed, epa)

Одне з олімпійських кілець не розкрилось на церемонії відкриття Зимової Олімпіади в Сочі, Росія, 7 лютого. (Phil Noble, Reuters)

Російські казакі нападають на Надію Толоконнікову та інших учасниць панк-групи Pussy Riot під час їхнього виступу на вулиці в Сочі, 19 лютого. (Morry Gash, AP)

19 лютого, переддень масового розстрілу майданівців силовиками, внаслідок якого загинуло близько ста учасників маніфестацій. Як наслідок, ​президент Віктор Янукович втікає з Києва і парламент позбавляє його влади. (Vasily Fedosenko, Reuters)

Росіяни Олександр Єремєєв і Дмитро Зайцев після реєстрації шлюбу в Буенос Айресі, Аргентина, 25 лютого. Одностатеві шлюби в Росії не дозволені, російські геї все частіше стикаються з репресіями та насильством. (Daniel Garcia, AFP)

Учасники входять в зал під час урочистого відкриття щорічного Балу в Віденській Опері 27 лютого. (Herbert Neubauer, epa)

Солдати російської регулярної армії (праворуч) біля брами, за якою стоять українські військові на території української військової бази в селі Перевальне неподалік Сімферополя, 3 березня. Протягом березня 2014 року Росія здійснила анексію Криму шляхом військового вторгення на територію півострова. (David Mdzinarishvili, Reuters)
 

Киргизькі вершники під час традиційної середньоазійської гри в Кок-бору на святі Навруз у Бішкеку, Киргизстан, 17 березня. (Igor Kovalenko, epa)

Залишки списаного підводного флоту на заводі переробки ядерних відходів у місті Фокіно в російському Приморському краї, 28 березня. (Yuri Maltsev, Reuters)

Афганські жінки чекають на дільниці для голосування в Мазарі-Шаріф 5 квітня. Президентські вибори намітили собою першу демократичну зміну влади в Афганістані після падіння режиму «Талібану», в результаті чого до влади прийшов Ашраф Гані. (Zohra Bensemra, Reuters)

Угорські жінки голосують на парламентських виборах у селі Верешедьхаза близько Будапешта 6 квітня. В результаті виборів прем'єр-міністр Віктор Орбан залишився на посаді ще на чотири роки. (Laszlo Balogh, Reuters)

Мітингуючі в Єревані 23 квітня палять турецький прапор під час відзначення річниці геноциду вірмен у 1915 році в Османській імперії. (Hayk Baghdasaryan, Photolure)

Іракські жінки показують знак перемоги пальцями в чорнилі після голосування на парламентських виборах у Багдаді 30 квітня. (Sabah Arar, AFP)

Місцеві жителі спілкуються з українськими військовими на звільненому ними блокпості біля Слов’янська, 2 травня 2014 року. Після анексії Криму Росія вдалася до окупації окремих районів Донбасу, використовуючи угруповання ​«ДНР» та ​«ЛНР». Конфлікт переріс у довготривале збройне протистояння між українськими силами та бойовиками новостворених угруповань, усіляко підтримуваних Росією.

Співак-трансвестит Кончіта Вурст спілкується із журналістами 11 травня у Відні, через день після перемоги на конкурсі «Євробачення». (Georg Hochmuth, AFP)

Чоловік цілує сина, врятованого після вибуху в шахті в місті Маніса, Західна Туреччина, 13 травня. Жертвами вибуху і обвалення шахти стали десятки людей. (Bulent Kilic, AFP)

Фейєрверк на честь відкриття нової мечеті в Аргун, Чечня, 16 травня. Мечеть Ходжа Айман Кадирова названа на честь матері чеченського лідера Рамзана Кадирова. (RFE/RL's Radio Marsho)

Постраждалі від найбільшої повені століття в місцевості Топчич Поле у Боснії рятуються на екскаваторі. (Dado Ruvi, Reuters)

Фред Гловер із колишнього 9-го британського парашутного полку спостерігає за парашутистами в Ранвеї (Нормандія, Франція) 5 червня на святкуванні 70-ї річниці висадки десанту союзників у Нормандії 6 червня 1944 року. (Andy Rain, epa)

Літаки біля пошкодженої частини міжнародного аеропорту Джина в Карачі у Пакистані, 10 червня, після нападу талібів, в результаті якого загинуло щонайменше 27 осіб. (Athar Hussain, Reuters)

Хлопець стрибає у наповнену водою воронку від бомби у кварталі Аш-Шаар, міста Алеппо в Сирії 10 липня. За свідченнями місцевих політичних активістів, бомбу скинули урядові сили. (Hosam Katan, Reuters)

Кладовище в Сребрениці, Боснія, в день відзначення річниці різанини 11 липня 1995 року, коли загони боснійських сербів вбили тисячі мусульманських чоловіків і хлопчиків. (Midhat Poturovic, RFE/RL)

Уламки малайзійського авіалайнера, збитого на території Донбасу, контрольованій проросійськими сепаратистами, 17 липня. В результаті катастрофи загинули усі 298 осіб, що знаходилися на борту авіалайнера. (Alyona Zykina, EPA)

Мусульмани моляться під час Рамадану в мечеті Мешеді Дадашев у Баку, Азербайджан, 21 липня. (Abbas Atilay, RFE/RL)

Район Шужаія в місті Газа після ізраїльського удару в рамках операції «непорушна скеля», знімок зроблений під час тимчасового примирення 26 липня. (Oliver Weiken, epa)

Православний священик кидає шину під час зіткнень із міліцією на майдані Незалежності в Києві 7 серпня. Протягом місяця майдан Незалежності повністю звільнять від наметів та барикад. (Sergei Supinsky, AFP)

Пірнальник стрибає з моста заввишки 22 метри на змаганнях у місті Дьякова, Косово, 11 серпня. (Armend Nimani, AFP)

Іракські біженці з християнської секти Язід йдуть у бік сирійського кордону, тікаючи від бойовиків Ісламської держави, 11 серпня. (Rodi Said, Reuters)

Хвилі річки Цяньтан вийшли з берегів у китайській провінції Чжецьзян 13 серпня. (Reuters)

Офіцери національної гвардії США тримають варту на пагорбі в Фергасане, штат Міссурі, під час демонстрацій протесту 21 серпня проти вбивства поліцією Майкла Брауна, неозброєного 18-річного афроамериканця. Насильницькі протести вибухнули після смерті Брауна в серпні і ще раз у листопаді, коли поліцейський, який стріляв у молодого чоловіка, був виправданий. (Larry W. Smith, epa)

Пил, скло і розбиті домашні пристрої в донецькій квартирі 26 серпня в результаті боїв між українськими військовими і сепаратистами. (Sergei Ilnitsky, epa)

Народне свято в селі Озерце біля Мінська, 7 вересня. (Uladz Hrydzin, AFP)

Російський космонавт Олег Артем’єв виглядає з космічної капсули російського «Союзу» невдовзі після посадки близько Джезказган, Казахстан, 11 вересня, після 6-місячного перебування на Міжнародній космічній станції. (Maxim Shipenkov, Reuters)

Люди проходять повз автомобіль, майже повністю затонулий у болоті після сильної повені в селі текіла, Сербія, 17 вересня. (Djordje Kojadinovic, Reuters)

Жінки в народних костюмах танцюють біля порожніх візочків під час кулінарного свята в Ставрополі, Росія, 21 вересня. У серпні Росія наклала заборону на західні харчові продукти у відповідь на санкції Заходу через російське вторгнення в Україну. (Eduard Korniyenko, Reuters)

Жінка грає з дочкою на зимовому спортивному курорті біля села Гудаурі на північ від столиці Грузії Тбілісі, 24 вересня. (Kirill Kudryavtsev, AFP)

Попередження про небезпеку Еболи у Вест-Пойнті, бідному районі столиці Ліберії Монровії 25 вересня. Цей район найбільше постраждав від спалаху Еболи в Західній Африці. (Ahmad Jallanzo, epa)

Знімок-мультиекспозиції узбецької гімнастки Катерини Хилько під час її виступу на Сімнадцятих Азійських іграх в Інчхоні, Південна Корея, 26 вересня. (Kim Hong-Ji, Reuters)

Люди в селі Мурсітпінар на південному сході Туреччини дивляться через кордон на авіаудари по сирійському місті Кабана 22 жовтня. Бійці курдських відділів «пешмерга» ведуть бій із бойовиками угруповання «Ісламська держава» за контроль над містом. (Bulent Kilic, AFP)

Дівчина фотографує планшетом на пляжі в Карачі, Пакистан, 28 жовтня. (Akhtar Soomro, Reuters)

Протестувальники в Гонконзі розкривають парасольки – символ руху за демократію, відзначаючи перший місяць масових протестів із вимогою реформ. (Damir Sagolj, Reuters)

Проросійський бойовик на імпровізованій виборчій дільниці під час так званого дострокового голосування на «виборах» у селі Володарське, 29 жовтня. У контрольованих сепаратистами районах Донбасу 2 листопада пройшли так звані «парламентські вибори», не визнані в Києві і в світі. (Stanislav Krasilnikov, TASS)

Афганські діти вчаться на відкритому повітрі на околицях Джелалабаду, 5 листопада. (Parwiz, Reuters)

Дівчинка кладе троянду до меморіалу Берлінської стіни під час святкування 9 листопада 25-ї річниці падіння стіни. (Fabrizio Bensch, Reuters)

Лідери країн «Групи двадцяти» на відкритті саміту в Брісбені, Австралія, 15 листопада. (Jason Reed, Reuters)

Протестувальники показують президенту Чехії Мілошу Земану червону картку на мітингу в Празі 17 листопада, в річницю Оксамитової революції, яка поклала край комуністичному пануванню в країні. Опоненти Земана попереджають, що президент зберігає теплі стосунки з путінською Росією і закриває очі на порушення прав людини в Росії, Китаї та в інших країнах. (David W. Cerny, Reuters)

Мертві буйволи лежать на землі під час церемонії складання жертв на святі Гадгімай Мела в Барияпурі, Непал, 28 листопада. Це індуїстське свято, яке відзначають раз на п'ять років. Під час нього здійснюють найбільше у світі ритуальне вбивство тварин. (Navesh Chitrakar, Reuters)

Знищений Будинок друку та спалений автомобіль у Грозному внаслідок зіткнень урядових сил із бойовиками, 4 грудня. В результаті бойових дій загинули ​14 поліцейських і військовослужбовців, а також 10 бойовиків. (Kazbek Vakhayev, epa)

Голуби пролітають повз жінку, яка жебракує на вулицях Алмати, Казахстан, 7 грудня. (Shamil Zhumatov, Reuters)

Пакистанська активістка Малала Юзафзай позує з подругами і соратницями в Осло 9 грудня після отримання Нобелівської премії миру. Малала, яка була поранена талібами за її громадську діяльність, розділила премію з індійським борцем за права дітей Кайлашем Сатьяртхі. (Odd Andersen, AFP)

Індійські школярі зі свічками в місті Амрітсар на півночі Індії 17 грудня моляться у пам'ять про жертв нападу талібів на школу в Пешаварі, Пакистан. В результаті нападу загинуло щонайменше 141 особа, переважно діти.