Список 500-та: редакція поіменно встановила загиблих солдатів із Криму | Крим.Реалії

Your browser doesn’t support HTML5

Крим.Реалії встановили дані 500 загиблих російських військових із Криму. Відомості зібрані за допомогою відкритих джерел інформації. Фіксація таких даних важлива, оскільки Росія приховує свої втрати на війні в Україні, російські чиновники Криму цифри також не називають.

Список зібрано без урахування військових із військових частин РФ у Криму, які не жили на півострові (це ще понад 150 некрологів). Ми проаналізували зібрану інформацію і з'ясували, що найбільше військових поховано в Севастополі – 148 осіб. На другому місці за кількістю загиблих – Сімферополь і Сімферопольський район – 60 осіб, на третьому – Керч і Ленінський район – 42 особи. Майже в 400 випадках вдалося встановити формування, в яких воювали вбиті військові РФ. Найбільше некрологів – це кримчани з 810-ї окремої бригади морської піхоти ЧФ – 86 осіб (серед загиблих із бригади ще 110 – не кримчани).
Роботу з ідентифікації вбитих російських військових із Криму веде не тільки Крим.Реалії. Журналісти «Медіазони» і Російської служби ВВС за допомогою відкритих джерел встановили особи 509 загиблих російських військових із Криму і Севастополя. Ми перевірили кожен знайдений Крим.Реалії некролог у всіх можливих джерелах інформації. Аналіз зібраних даних – у нашій програмі. Поки вона готувалася до ефіру, список убитих російських військових із Криму поповнився ще 38 прізвищами.