Ручна робота. Як Трамп і Кім підписували історичну угоду - фоторепортаж

12 червня Дональд Трамп і Кім Чен Ин зустрілися і потиснули один одному руки

Світові ЗМІ та експерти назвали цю зустріч історичною

Фотосесія на тлі прапорів двох країн

Дональд Трамп перед зустріччю: «Я відчуваю себе чудово. Ми матимемо чудову дискусію і, я думаю, величезний успіх. Це буде надзвичайно успішно. Для мене це честь».

«Було непросто цього досягти. Старі упередження та практики були перешкодами на нашому шляху вперед, але ми подолали всі з них, і сьогодні ми тут», – заявив Кім Чен Ин

Після спільного ланчу президенти ненадовго вийшли до преси

Двоє очільників держав взяли участь в інших двосторонніх переговорах, до яких були залучені представники їхніх команд

«Фантастична зустріч», «дуже хороша» – так охарактеризував її Дональд Трамп. Він сказав, що делегації направляються «на підписання», але чого саме – не уточнив

Протягом зустрічі не було відомо, що буде в документі, який підпишуть лідери США і КНДР

Північнокорейський помічник кладе на стіл ручку – її ретельно протерли для лідера Північної Кореї перед церемонією підписання документа з президентом США

Дональд Трамп і Кім Чен Ин за декілька хвилин до підписання спільного документа

Спочатку повідомлялося про те, що лідери США і КНДР підписали спільний «всеосяжний документ» за підсумками історичного саміту. «Ми підписуємо дуже важливий документ. Досить всеосяжний документ. І ми прекрасно провели час разом, - сказав Трамп. - Для нас обох велика честь підписати цей документ».

Дональд Трамп коментує підписання документа в той час, як Кім Чен Ин розглядає тільки що підписані папери 

Трамп демонструє підписаний документ

Згодом стало відомо, що підписані документи - це рамкова угода, на основі якої будуть вибудовуватися подальші взаємини Пхеньяна і Вашингтона.

Підписаний президентом США Дональдом Трампом та лідером КНДР Кім Чен Ином документ має чотири основні пункти:

1. США та КНДР зобов'язуються встановити нові відносини між країнами відповідно до побажань двох народів двох країн про мир і процвітання.

2. США і КНДР об'єднують зусилля для побудови стабільного режиму миру на Корейському півострові.

3. Підтверждуючи Пханмунджомську декларацію 27 квітня 2018 року, КНДР зобов'язується працювати на досягнення повної денуклеаризації Корейського півострова.

4. США і КНДР зобов'язуються працювати разом над тим, щоб повернути рештки тіл військових і зниклих безвісти, а також зобов'язуються репатріювати вже ідентифіковані з них.