У Києві стартував фестиваль «Протасів Яр» пам'яті Романа Ратушного

Your browser doesn’t support HTML5

27 травня 2023 року в Києві розпочався дводенний фестиваль «Протасів Яр» памʼяті полеглого на війні громадського активіста Романа Ратушного, який загинув 9 червня 2022 року в бою під Ізюмом. Фестиваль загалом має тривати аж до вересня – проходитиме кожні два тижні у вихідні.
Роман Ратушний з перших днів повномасштабної війни добровольцем пішов до лав ЗСУ. Створив підрозділ ТРО «Протасів Яр». Згодом долучився до 93-ї бригади «Холодний яр», з якою захищав Сумщину.

Фестиваль організували близькі та знайомі Романа, також громадська організація «Захистимо Протасів Яр», яку він очолював. Основною метою фестивалю є об’єднання. Роман Ратушний зміг об'єднати людей, які намагалися завадити забудовникам будувати на зелених насадженнях Протасового Яру споруди. І нині організатори нагадують: разом можна здолати спільного ворога та побудувати нову країну.
Фестиваль має тривати аж до вересня – проходитиме кожні два тижні вихідними, зазначили організатори. Протягом цього періоду запланована низка заходів, різноманітні локації, проведення дискусійних панелей з волонтерами, активістами та журналістами. Також проведуть поетичні читання, лекції, створять мурал.

Вхід на фестиваль вільний, охочі можуть робити донати. Всі зібрані кошти підуть на потреби Збройних сил України.