Україна почала випробування танків з високоточними керованими ракетами 

Комплекс випробувань призначений для опрацювання всіх режимів стрільби нового танку різними типами боєприпасів

Державний концерн «Укроборонпром» повідомив про вогневі випробування основного бойового танку Т-72АМТ, однією з головних особливостей якого є можливість стрільби високоточними керованими ракетами «Комбат».

Танк був розроблений та виготовлений ДП «Київський бронетанковий завод», а ракети – підприємством Концерну ДККБ «Луч».

Розробники запевняють, що саме завдяки використанню нової високоточної зброї можливо знищити бронетехніку противника на дальності до п’яти кілометрів. Таким чином, дальність ведення вогню танку Т-72АМТ у два рази більша ніж у Т-72А.

Читайте також: Боєприпасний голод ЗСУ: чим бійцям доводиться стріляти в режимі економії?

Якщо говорити про ракету «Комбат», то в концерні розповіли, що вона має бронепробиття у 750 мм броні та, завдяки тандемній головній частині, повністю ігнорує динамічний захист противника.

В повідомленні вказується, що Т-72АМТ є результатом опрацювання досвіду застосування танків Т-72 під час бойових дій на Сході України.

Крім того, танк отримав прилади нічного бачення, цифрові радіостанції з захищеним каналами зв‘язку, супутникові засоби навігації, камеру заднього виду.

Як повідомляло Радіо Свобода, в кінці липня президент України Петро Порошенко оприлюднив відео, на якому показане випробування 152-міліметрових великокаліберних снарядів українського виробництва для артилерійської системи «Гіацинт». Снаряди розробив та виробляє державний концерн «Укроборонпром».