Доступність посилання

ТОП новини

На Закарпатті перша парафія УПЦ (МП) перейшла до Православної церкви України


Глава ПЦУ, митрополит Київський і всієї Руси-України Єпіфаній
Глава ПЦУ, митрополит Київський і всієї Руси-України Єпіфаній

Парафія св. першомученика архідиякона Стефана селища Минай на Закарпатті приєдналася до Закарпатської єпархії новоствореної Православної церкви України.

Про це повідомляє прес-служба Закарпатської єпархії Православної церкви України.

«Парафія св. першомученика архідиякона Стефана селища Минай приєдналася до Закарпатської єпархії Православної церкви України. 21 грудня 2018 року настоятель парафії, протоієрей Степан Біляк звернувся до єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія з письмовим проханням про включення його у клір Закарпатської єпархії Православної церкви України», – йдеться у повідомленні.

Раніше ця релігійна громада входила до складу Мукачівської єпархії Української православної церкви (Московського патріархату).

Єпископ Варсонофій видав указ про включення цієї парафії до складу Закарпатської єпархії ПЦУ, а протоієрея Степана Біляка прийняв до єпархіального кліру.

Читайте також: Томос про автокефалію ПЦУ і вибори: як політики використовують цю тему​

17 грудня стало відомо, що митрополит Вінницький і Барський Симеон оголосив про перехід Вінницької єпархії з Української православної церкви (Московського патріархату) до Православної церкви України.

Того ж дня УПЦ (МП) заявила про звільнення і «заборону в служінні» тим своїм митрополитам, які брали участь в Об’єднавчому соборі: митрополиту Вінницькому і Барському Симеону (в миру Володимиру Шостацькому) і митрополиту Переяслав-Хмельницькому і Вишневському Олександру (Драбинко).

Раніше прес-служба Вінницької єпархії ПЦУ заявила, що парафії храмів трьох сіл Вінницької області повідомили про рішення перейти до новоствореної Православної української церкви.

15 грудня у Києві в Софійському соборі відбувся Об’єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія.

Патріарх Варфоломій запросив його до Стамбула для отримання томосу 6 січня.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

Парламент ухвалив рішення щодо перейменування УПЦ (МП) в Російську православну церкву

Що буде далі із УПЦ (МП)?

Після Об’єднавчого собору: Москва для протидії ПЦУ використає не лише свою агентуру в Україні

Нам потрібно довершити повноцінне єднання – Епіфаній про єдину Православну церкву України

УПЦ (МП) допомагала Гіркіну готувати анексію Криму – СБУ

XS
SM
MD
LG