Доступність посилання

ТОП новини

В РНБО уточнили, коли саме починається воєнний стан


Спершу голова РНБО Олександр Турчинов (на фото) запропонував президенту України запровадити воєнний стан на два місяці
Спершу голова РНБО Олександр Турчинов (на фото) запропонував президенту України запровадити воєнний стан на два місяці

Згідно з ухваленим Верховною Радою законом воєнний стан в десяти областях України введений з 26 листопада, повідомляє Рада національної безпеки і оборони. Відповідне уточнення поширила прес-служба РНБО.

Як пояснюють у повідомленні, спершу РНБО пропонувала президенту України Петру Порошенку запровадити воєнний стан на два місяці по всій Україні. Але згодом, під час обговорення відповідного закону, президент погодився обмежити воєнний стан одним місяцем і десятьма східними і південними областям.

Читайте також: «Урядовий кур’єр» помилково опублікував указ про воєнний стан без ухвалених Радою змін​

«Відповідно до Закону України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» (№9338), ухваленого парламентом 26 листопада, воєнний стан в Україні введений у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Одеській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях, а також у внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії з 14:00 26 листопада по 14:00 26 грудня 2018 року», – уточнюють в РНБО.

Раніше в засобах масової інформації була поширена інформація, що дія воєнного стану починається 28 листопада. Таку дату назвав у своїй заяві президент України Петро Порошенко.

Читайте також: В ЄС «покладаються» на слова Порошенка, що воєнний стан «без потреби не обмежуватиме» прав​

25 листопада російські прикордонники у Керченській протоці відкрили вогонь по українських кораблях і захопили три кораблі. Шістьох українських військових поранено, двоє у важкому стані. (Росія заявляє, що надала медичну допомогу трьом пораненим, про інших трьох не згадувала).

Свій осуд з приводу дій Росії висловили представники Польщі й Естонії, а також Канада і Грузія. В Євросоюзі і НАТО закликали до «стриманості і деескалації».

26 листопада, після подій у Керченській протоці Верховна Рада ухвалила запровадження з 26 листопада воєнного стану у низці областей України.

XS
SM
MD
LG