Доступність посилання

ТОП новини

«Євро-2012» – у Львові розмови переважають над справою


Галина Терещук Львів, 5 лютого 2008 (RadioSvoboda.Ua) – У Львові про підготовку до «Євро-2012» нині більше говорять, аніж роблять реальних кроків. Про це зазначали учасники круглого столу, під час якого мова мала йти про проблеми з підготовки до чемпіонату. Організатори обговорення – Громадський форум Львова та Асоціація працедавців.

За словами директора департаменту з підготовки до чемпіонату «Євро-2012» Львівської міськради Олега Засадного, претенденти на будівництво стадіону мають показати джерела фінансування, які прив''язані до бізнес-плану.Поки що у мерії не називають і остаточну суму реалізації проекту. Попередня вартість стадіону від 100 до 150 мільйонів євро. Є два кандидати, за інформацією мерії, на участь у конкурсі.

Ростилав Штинь, представник кандидата на інвестора стадіону консорціуму «Iмпленіа – Аксон – Данапро», повідомив, що фірма подала ті документи, які потрібні конкурсній комісії.

У питаннях підготовки до чемпіонату немає порозуміння між різними гілками влади

За словами голови асоціації роботодавців Львівщини Зіновія Бермеса, за 8 місяців, відколи Львів довідався, що прийматиме фінальні матчі з футболу в 2012 році, практично нічого не зроблене. Інвестиційний клімат у державі не найкращий, питання підготовки до «Євро-2012» заполітизоване, і різні гілки влади не працюють злагоджено.

Нещодавно голова Львівської облради Мирослав Сеник вийшов зі складу обласного оргкомітету з проведення чемпіонату. Нині між мером Львова, головами обладміністрації та ради у питанні підготовки до чемпіонату з футболу немає порозуміння.

«Наприклад, щоб оформити документи для будівництва готелю, у нас займає 2,5 роки. Хіба можна встигнути з такою системою щось зробити. Асоціація роботодавців вважає, що проведення «Євро» під загрозою зриву», – скаржиться голова асоціації роботодавців Львівщини Зіновій Бермес.

Як повідомила Радіо Свобода прес-служба міського голови, 4 лютого Андрій Садовий взяв участь у засіданні оргкомітету з підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу під головуванням Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко. Мер Львова повідомив, що місто усе робить власними силами, без допомоги держави. І висловив сподівання, що Кабмін змінить свою позицію. Зокрема, у бюджет внесуть поправку, що до 2012 року міста, які прийматимуть чемпіонат, зможуть 50% від податку на прибуток залишати на потреби підготовки до «Євро-2012».
XS
SM
MD
LG