Доступність посилання

ТОП новини

Торговий представник США: Членство України в СОТ піде на користь американським бiзнесменам, робiтникам, фермерам i споживачам


5 лютого Україна й СОТ домовились про вступ України в організацію.

Торговий представник Сполучених Штатів Сьюзан Швоб вiтає пiдписання протоколу про вступ України до Свiтової органiзацiї торгiвлi.

«Сполученi Штати дуже задоволенi нинiшньою подiєю в Женевi й вiтають Україну з приєднанням до мiжнародного торгового спiвтовариства. Ми чекаємо, що Україна своєчасно виконає внутрiшнi процедури з ратифiкацiї цього рiшення i займе своє мiсце у СОТ», – iдеться в заявi Сьюзан Швоб, про що повідомила прес-служба посольства США в Києвi.

Торговий представник наголосила, що умови приєднання України до СОТ розрахованi на перспективу i свiдчать про те, що «Україна налаштована на участь у глобальнiй торгiвлi, яка базується на ринкових принципах, прозоростi та верховенствi права».

За словами пані Швоб, «США вважають, що приєднання до СОТ такої великої європейської економiки, яка росте швидкими темпами, пiде на користь американським бiзнесменам, робiтникам, фермерам i споживачам».

«Ми також вiтаємо стабiльнiсть i продуктивнiсть, якi зростатимуть пiсля схвалення i ратифiкацiї вступу Верховною Радою. Сьогоднi ми святкуємо приєднання України до СОТ i цю новий розділ в наших торгових вiдносинах», – зазначається в заявi.

5 лютого Україна й СОТ домовились про вступ України в організацію.

Протокол про це підписали в Женеві Президент України Віктор Ющенко й генеральний директор СОТ Паскаль Ламі.
XS
SM
MD
LG