Доступність посилання

ТОП новини

Спікер Арсеній Яценюк не бачить необхідності у проведенні нових дострокових виборів до Верховної Ради


Після консультацій з лідерами депутатських фракцій в середу Голова Верховної Ради заявив, що «примара дострокових виборів існує виключно в думках політологів та експертів». Він вважає, що наступного вівторка, 12 лютого, парламент відновить свою роботу. Тим часом лiдер Партiї регiонiв Вiктор Янукович сказав, що не виключає можливостi оголошення проведення дострокових парламентських виборiв у найближчий перiод. А Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявила про відсутність підстав для дострокових виборів і звинуватила Партію регіонів у дестабілізації роботи парламенту.


Після консультацій з лідерами депутатських фракцій в середу Голова Верховної Ради заявив, що «примара дострокових виборів існує виключно в думках політологів та експертів».

Він вважає, що наступного вівторка, 12 лютого, парламент відновить свою роботу.

Консультації представників парламентських фракцій у середу закінчилися безрезультатно. Засідань парламенту цього тижня вже не буде. А погоджувальна рада наступного разу збереться в понеділок.


Тим часом лiдер Партiї регiонiв Вiктор Янукович на засiданнi опозицiйного уряду заявив, що не виключає можливостi оголошення проведення дострокових парламентських виборiв у найближчий перiод.

«Сьогодні вже почали говорити про дострокові вибори і парламентські. Це також цілком зрозуміло, тому що коаліція в такому складі – вона непрацездатна. І непрацездатний парламент. Тому, якщо ми будемо говорити про дострокові вибори, то дострокові вибори скоріш за все не за горою, вони вже наближаються», – зазначив Віктор Янукович.


А Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявила про відсутність підстав для дострокових виборів і звинуватила Партію регіонів у дестабілізації роботи парламенту.

За її словами, «регіонали» не мають жодного вагомого аргументу для блокування діяльності Верховної Ради та ініціювання дострокових виборів.

Водночас Володимир Литвин заявив, що готовий внести до парламенту проект постанови про проведення перевиборів, якщо інші політичні сили будуть наполягати на цьому.

Робота парламенту заблокована від минулого місяця. Партія регіонів блокувала трибуну Ради, вимагаючи від спікера відкликати свій підпис під листом до НАТО.

Матеріали до теми:

• Верховна Рада не проводитиме пленарних засідань цього тижня • Парламентсько-переговорний канкан: сьогодні коаліція та опозиція знову спробують домовитися • Черговий провал Верховної Ради
XS
SM
MD
LG