Доступність посилання

ТОП новини

Українська преса: Чекайте ревізорів на підприємствах; український кордон з Польщею лихоманить; як не виконати обіцянки...


Ірина Біла Київ, 7 лютого 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Які підприємства сьогодні під податковим прицілом? Що принесе СОТ Україні? Як уникає публічності виконавча влада?


Кабмін склав список підприємств для перевірок. Податкових інспекторів варто очікувати як там, де повинні повернути податок на додану вартість, так і де боргу з ПДВ не мають. Перелік підприємств, до яких завітають ревізори, як інформує газета «Діло», склали два відомства: Мінфін та Податкова адміністрація. Подробиці – в статті «Експортери під податковим прицілом».

Пункти перетину українсько-польського кордону працюють на межі людських і технічних можливостей, твердить голова Державної прикордонної служби Микола Литвин. Український кордон лихоманить. Від того держава втрачає гроші, а люди життя. Про те, як люди долають шенгенський мур, керівник прикордонного відомства розповів в інтерв’ю газеті «Голос України».

Дешеві продукти, авто, кредити і підприємства-банкрути – такими будуть наслідки вступу України в СОТ. Як пише «Нова газета», - тема вступу до Світової організації торгівлі порушувалася не перед одними виборами, тому більшість скептично ставилася до цього, але все ж домінувала думка, що Україні це членство необхідне. Докладніше про це йдеться в статті «СОТ: безробіття – селянам, фабрики – інвесторам».

На сьогодні виконавча влада має повноваження приховувати від українських громадян будь-яку інформацію про свою діяльність. Як стверджує газета «Вечірні вісті», чиновники можуть ховати скелети у шафах, на власний розсуд присвоюючи будь-якому папірцеві гриф «Для службового користування».

Поки помаранчеві лідери шукають способи виконати виборчі обіцянки й таки провести перевибори мера столиці, міськдержадміністрація невпинно продовжує свій наступ уже не тільки на культурні, а й освітні заклади Києва. Про конкретні приклади розповідає газета «Україна молода» у статті « Коледж іде в академію. А викладачі — на вулицю?»

Сьогодні рано вранці відбулося перше в цьому році велике сонячне затемнення, коли Місяць повністю помістився на сонячному диску. А 21 лютого під ранок очікується повне затемнення Місяця. Містики стверджують, що лютий буде конфліктним, і з української політичної арени скотяться кілька зірок. Утім, астрологи переконують, що єдина загроза від світила – магнітні бурі. Докладніше про вплив зірок на землян розповідає газета «Сегодня».
XS
SM
MD
LG