Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Чи довіряють українці судам? Чиї зарплати зростають найшвидше? Чи легко було стати запорозьким козаком?


Ірина Біла Київ, 8 лютого 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Усілякі опитування громадської думки свідчать про тотальну недовіру українців до судів. Жителі України переконані, що шлях до розуму Феміди лежить виключно через гаманець. У зв''язку з цим газета «День» ставить запитання руба: а чи є на сьогодні в Україні суд? І як змінити судову систему? За відповідями звернулися до першого заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука. Його роздуми вміщені в статті «Феміда з... відкритими очима».

Оплачуючи лікування чи навчання за кордоном відтепер не потрібно відправляти по 5-10 грошових переказів або передавати кошти через друзів. Як інформує «Газета 24», уже з наступного тижня клієнти вітчизняних банків зможуть відправляти за кордон по 15 тис. грн. До цього було дозволено не більше 3 тисяч. Докладніше про це йдеться в статті «Нацбанк збільшив суми переказів за кордон».

Зарплати у сфері високих технологій за минулий рік збільшилися на третину. Як засвідчило опитування експертів, яке зробила газета «Діло», зарплата деяких працівників цієї галузі може бути вищою, аніж у топ-менеджерів середніх українських компаній. Більше про тих, хто добре заробляє, пишеться в матеріалі «Почому айтішник».

У Чернігові торік здали в експлуатацію 106 тисяч квадратних метрів нового житла. Цей показник один із найвищих в Україні. Як стверджує газета «Голос України», сьогодні обласний центр переживає будівельний бум. Але причиною цього є не тільки поява грошей у чернігівців. Виявляється, чимало квартир у новобудовах закуповує підприємливий столичний люд, який у такий спосіб має кращий заробіток, ніж якби свої вільні кошти він тримав у банках. Докладніше читайте в матеріалі «Порожня квартира – найвдаліший капітал!».

Під впливом деяких публікацій серед широкого загалу склалася думка, що запорозьким козаком стати було не вельми важко. Треба було всього лише дістатися до Січі, там показати себе православним християнином і присягнути на вірність товариству. Насправді ж прийом у запорозькі козаки був складним іспитом, який витримували не всі. Більше про цей іспит розповідає газета «Україна молода» у статті «Як ставали запорожцями».
XS
SM
MD
LG