Доступність посилання

ТОП новини

Перший заступник голови «Нафтогазу» Ігор Діденко відбув до Росії для переговорів


Мета візиту – врегулювати конфлікт, пов''язаний із постачанням природного газу в Україну. Про це повідомили в прес-центрі НАК «Нафтогаз України».


Мета візиту – врегулювати конфлікт, пов''язаний із постачанням природного газу в Україну. Про це повідомили в прес-центрі НАК «Нафтогаз України».

Тим часом перший віце-прем’єр Олександр Турчинов вважає, що заява «Газпрому» про борг України є зайвою агітацією за позицію уряду усунути газових посередників.

За його словами, переговори з Росією про здійснення прямих розрахунків позбавлять Україну від таких заяв, і схема відносин між державними підприємствами «Газпром» і «Нафтогаз» буде прозорою.

Українська компанія відкидає звинувачення російської сторони і заявляє, що претензії про виникнення заборгованості в розмірі півмільярда доларів треба адресувати керівництву компанії-посередника «РосУкрЕнерго».

«Газпром» заявив, що з понеділка припинить постачання російського газу в Україну, якщо вона не розрахується з боргами за поставки палива.

Матеріали до теми:

•&nbsp Борг, про який заявляє «Ґазпром», пов’язаний з тим, що з 1 січня «Нафтогаз» не уклав договори із компанією посередницею «УкрГазЕнерго» • «РосУкрЕнерго»: початок кінця?

• Григорій Явлінський: Чергове загострення газових відносин України і Росії не випадкове • Російський міністр Христенко вірить в ефективні енергетичні відносини між Києвом і Москвою • Газ для України та французько-російські відносини (огляд європейської преси) • Чи стане нафтопровід Одеса-Броди-Плоцьк-Гданськ новим шляхом транзиту нафти в Європу? Вільнюський енергетичний саміт • Вільнюський самміт: «Ні – енергетичному шантажу Росії!»
XS
SM
MD
LG