Доступність посилання

ТОП новини

Президент України вирушає до Москви на засідання комісії «Ющенко-Путін»


Віктор Міняйло Київ, 11 лютого 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Завтра Президент Віктор Ющенко їде до Москви з дводенним офіційним візитом. Згідно з програмою візиту у вівторок Віктор Ющенко у форматі віч-на-віч зустрінеться з Президентом Росії Владіміром Путіним.


Після зустрічі президентів України і Росії тет-а-тет розпочнеться засідання українсько-російської міждержавної комісії «Ющенко-Путін», після чого запланована церемонія підписання двосторонніх документів.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Раїса Богатирьова, яка напередодні відвідала Москву, сподівається на ефективність роботи цієї комісії.

«Потенціал комісії «Ющенко-Путін» набагато міцніший, ширший і глибший, ніж формальні міждержавні інструменти, які значною мірою залежать іноді від виникаючих криз і тісно пов‘язані з кризами. Я впевнена, що через комісію «Ющенко-Путін», як модератора діалогу, нам вдасться і відкрити новий протокол, і написати новий політичний протокол щодо розширення співпраці України і Росії», – зазначила Раїса Богатирьова.

Секретар РНБО вважає, що співпраця з Росією має стратегічний інтерес для України.

Випадково чи ні, але візит Віктора Ющенка до Москви збігся із загостренням українсько-російських газових відносин. Майже в той час, коли зустрічатимуться президенти України і Росії, питання постачання російського газу в Україну обговорюватимуть у Москві й керівники НАК «Нафтогаз України» і російського «Газпрому».

Теми газу не оминути

Віктор Ющенко і Владімір Путін під час зустрічі не оминуть тему газу, вважає і перший заступник голови Секретаріату Президента України Олександр Шлапак: «Ми, безумно, готуємось до того, що буде порушене питання по газовій тематиці».

Очевидно, що газова тематика цікавитиме і головних редакторів провідних російських ЗМІ, з якими Віктор Ющенко завтра спілкуватиметься в Державному інформаційному агентстві «ІТАР-ТАСС».

А 13 лютого Президент України матиме переважно культурну програму. Він зустрінеться з представниками української громади, ознайомиться з діяльністю українського культурного центру в Москві та покладе квіти до пам‘ятника Тарасові Шевченку.
XS
SM
MD
LG