Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада може сьогодні зібратися на вечірнє засідання


За словами голови фракції БЮТ Івана Кириленка, до такої думки прийшли лідери фракцій на погоджувальній раді.

За словами голови фракції БЮТ Івана Кириленка, до такої думки прийшли лідери фракцій на погоджувальній раді.

Іван Кириленко заявив, що парламентарії не будуть виносити на розгляд резонансні питання і спробують ухвалити рішення щодо президентського законопроекту про прожитковий мінімум, про державні закупівлі й чисельність збройних сил.

Після засідання лідери фракцій знову мають намір зібратися на нараду й домовитися про подальшу роботу Ради.

Тим часом зараз у сесійній залі не залишилося жодного депутата.

Верховна Рада не може запрацювати вже четвертий тиждень.

*****

Раніше, під час блокуваннями «регіоналами» та комуністами у вівторок представник Партії регіонів Нестор Шуфрич заявив: «Наша позиція незмінна, як і була кілька тижнів тому: ми наполягаємо, і будемо наполягати на тому, щоби була ухвалена чітка постанова де було б визначено, що будь-які дії щодо вступу України в НАТО можуть бути зроблені виключно після всеукраїнського референдуму, зокрема, і підписання угоди щодо ПДЧ по членству у НАТО».

А представники коаліції заявляють про два шляхи виходу із ситуації.

«У коаліції тільки два шляхи виходу з цієї ситуації: пропонувати опозиції визначитися чого вони хочуть, а вони не знають чого. Ми пропонували компроміс. Ми говоримо, що референдум можливий, але тільки в одному випадку, коли ми вже будемо вирішувати вступати чи ні. 30 днів не буде працювати парламент, будуть дострокові вибори, і я впевнений, що кульок у наступному парламенті буде значно менше», – заявив представник БЮТуАндрій Шкіль.

А керівник «Нашої України – Народної самооборони» В’ячеслав Кириленко раніше повідомив, що його політична сила не має наміру застосовувати силу для розблокування роботи Верховної Ради.

Лідер «Нашої України – Народної самооборони» вважає, що «регіонали» та комуністи блокують роботу Верховної Ради також через небажання приймати ряд законопроектів, зокрема, про скасування депутатської недоторканності.
XS
SM
MD
LG