Доступність посилання

ТОП новини

США відкинули заклик Росії заборонити використання озброєнь у космосі


Перевірити дотримання договору про таку заборону буде «неможливо», вважає Вашингтон. Сполучені Штати виступають проти створення нових юридичних режимів чи інших обмежень, які б намагалися заборонити чи обмежити доступ до космосу чи його використання, заявила речниця Білого Дому Дейна Періно.

Перевірити дотримання договору про таку заборону буде «неможливо», вважає Вашингтон.

Сполучені Штати виступають проти створення нових юридичних режимів чи інших обмежень, які б намагалися заборонити чи обмежити доступ до космосу чи його використання, заявила речниця Білого Дому Дейна Періно.

На думку США, найкращий спосіб відвернути гонитву озброєнь у космосі – це розвивати відкритість і заходи розбудови довіри, щоб країни знали про плани потенційних супротивників.

Раніше Росія заявила, що разом із Китаєм пропонує укласти новий договір, який заборонив би використання озброєнь у космосі.

Якщо не відвернути гонитву озброєнь у космосі, міжнародна безпека буде неповною, мотивував позицію Москви російський міністр закордонних справ Сергій Лавров.

У відповідь у Вашингтоні застерегли, що такі угоди про контроль за озброєннями чи обмеження не повинні зашкодити праву США здійснювати в космосі наукові дослідження, випробування тощо задля національних інтересів країни.

До того ж будь-який космічний об’єкт можна перетворити на зброю, якщо свідомо поставити його на курс зіткнення з іншим об’єктом, відтак контроль за виконанням пропонованого договору буде неможливий, наголосили в Білому Домі.
XS
SM
MD
LG