Доступність посилання

ТОП новини

Севастополь мерзне без газу, хоча має на нього гроші


Володимир Притула Севастополь, 14 лютого 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Севастополь мерзне без природного газу, а Севастопольська міська рада вимагає від Президента Віктора Ющенка і Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко втрутитися у розв’язання проблеми теплопостачання міста, яка виникла через брак «блакитного палива».


У Севастополі через дефіцит газу на цей час уже відключені від теплопостачання близько 1 тисячі житлових будинків – це майже чверть усього житлового фонду міста.

За повідомленням прес-служби Севастопольської міської державної адміністрації, за умов дефіциту природного газу це зроблено з метою запобігти аварійним зупинкам газових котелень і «розмороженню» внутрішньодомових і зовнішніх мереж.

Зараз місто отримує лише 330 тисяч кубометрів газу, тоді як потрібно 1 мільйон 300 тисяч. За твердженням прес-служби міськдержадміністрації, незважаючи на те, що Севастополь не має заборгованості за минулий рік перед «Газом України», газопостачальник відмовляється підписувати з містом контракти.

Гроші є, газу все одно немає

За словами заступника голови Севастопольської міської держадміністрації Ігоря Локтіонова, Севастополь має для оплати газу кошти, але через відсутність договорів казначейство не може проводити платежі.

Учора Севастопольська міська рада закликала Президента Віктора Ющенка і Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко втрутитися у розв’язання проблеми теплопостачання Севастополя, яка виникла через брак природного газу.

А низка проросійських організацій виступила з заявою, що офіційний Київ, мовляв, «газовою блокадою» хоче помститися за нещодавнє рішення Севастопольської міськради про чергове оголошення Севастополя «містом без НАТО».

Водночас представники Севастопольської міської держадміністрації повідомили: до ранку обсяги газопостачання міста виростуть, і опалення спробують відновити.
XS
SM
MD
LG