Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську в суботу розпочався 6-й Фестиваль національних бойових мистецтв України «Дніпровські пороги»


Дводенна програма фестивалю традиційно включає і спортивну частину – першість України з національного рукопашу «спас», – і мистецьку – виступи творчих колективів, виставку народних майстрів та фотовиставку «Спас – звичай козацьких родів».

Юні спасівці
Цього року в ньому беруть участь понад 200 юнаків – вихованці найкращих шкіл із різних куточків України.

Уперше до них долучилися представники шкіл національних рукопашів із Білорусі та Росії.

За словами одного з організаторів, керівника дніпропетровської школи національного бойового мистецтва «Спас-Штурм» Геннадія Полякова, дводенна програма фестивалю традиційно включає і спортивну частину – першість України з національного рукопашу «спас», – і мистецьку – виступи творчих колективів, виставку народних майстрів та фотовиставку «Спас – звичай козацьких родів».

У рамах фестивалю також відбудеться «Герць на порогах» – матчева зустріч збірної школи «Спас-Штурм» із найсильнішими представниками інших бойових мистецтв.

«Кожен народ світу має свою бойову культуру, завдяки якій виховуються справжні воїни з чистою душею та чистим серцем. У наш час, коли іде відродження бойової спадщини народу, найбільшого поширення набули „спас“ та „бойовий гопак“. „Спас“ – це великий шар бойової культури нашого народу, таємнича боротьба „пластунів“ – еліти запорозького козацтва», – розповів Радіо Свобода керівник школи Геннадій Поляков.

У Дніпропетровську школа національного бойового мистецтва «Спас-Штурм» виникла 9 років тому.

Крім спортивної підготовки юнаків, вона реалізує краєзнавчу програму «Коріння землі своєї», спрямованої на збереження та відродження пам’яток історії краю.
XS
SM
MD
LG