Доступність посилання

ТОП новини

Нестору Шуфричу наклали гіпс після бійки депутатів зі спецназівцями, котрі забирали Рудьковского із клініки в Києві – прес-служба полiтика


В результаті бійки депутатів-«регіоналів» Володимира Сивковича, Нестора Шуфрича й Владислава Лук''янова зі спецназівцями, Шуфрич потрапив під автомобіль Лук''янова.


Бійка сталася 15 лютого між трьома народними депутатами від Партії регіонів і співробітниками спецпідрозділу Департаменту виконання покарань, які забирали із клініки «Борис» у СІЗО колишнього міністра транспорту й зв''язку Миколу Рудьковського.

В результаті бійки депутатів Володимира Сивковича, Нестора Шуфрича й Владислава Лук''янова зі спецназівцями, Шуфрич потрапив під автомобіль Лук''янова.

Лікарі поставили Нестору Шуфричу діагноз «ушкодження зв''язок ступні із крововиливом» з необхідністю носити гіпс 2-3 тижні.


11 лютого Печерський районний суд Києва обрав запобіжним заходом для Миколи Рудьковського узяття під варту.

Відповідно до рішення суду, такий запобіжний захід обрано у зв''язку з ухилянням Рудьковського від слідства, а також у зв''язку з порушеннями даних їм зобов''язань про підписку про невиїзд, тобто у зв''язку з тим, що він проживає не за місцем реєстрації.

На даний час Миколу Рудьковського утримують в Лук''янiвському СIЗО.

******** Микола Рудьковський є фігурантом кількох кримінальних справ, які порушені у зв’язку із зловживаннями у відомстві, яке він очолював.

Служба безпеки України порушила кримінальну справу за фактом розтрати засобів службовими особами одного з державних підприємств Міністерства транспорту і зв''язку України на загальну суму 400 тисяч гривень, за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах). За даними прес-центру СБУ, в організації злочину підозрюється один із керівників Міністерства транспорту і зв''язку.

14 грудня СБУ викликала на допит Миколу Рудьковського у справі щодо незаконного використання державних коштів у Мінтрансі на суму 390 тисяч гривень. Епізод, за яким викликали Рудьковського до СБУ, стосується поїздки «Київ – Париж – Київ» на приватному чартерному літаку, яку він здійснив з 9 по 12 червня цього року, оплативши цей рейс за рахунок Мінтрансу. Слідчий СБУ після допиту обрав для Миколі Рудьковському міру запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд.

Окрім того, працівниками Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України та УБОЗ ГУМВС України в місті Києві задокументовано факти використання в особистих інтересах службового становища посадовими особами Міністерства транспорту та зв’язку України, що призвело до незаконних витрат державних коштів на суму 122 тисячі 213 гривень. Зокрема, встановлено, що у період із 7 по 13 липня 2007 року делегація Мінтрансзв’язку в складі 11 осіб на чолі з міністром (Рудьковським) перебувала з робочим візитом у місті Токіо (Японія).

Матеріали до теми:

•&nbsp Партія регіонів вважає затримання Миколи Рудьковського політичним замовленням. •&nbsp СБУ: Рудьковського затримано за рiшенням суду в зв''язку з тим, що вiн ухилявся вiд спiвпрацi зi слiдством
XS
SM
MD
LG