Доступність посилання

ТОП новини

Епідемія грипу на Одещині


Петро Каландирець Одеса, 18 лютого 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Медики закликають мешканців області уважно ставитись до власного здоров’я, але кількість уражених грипом щодня зростає. А в самій Одесі на карантин закриті всі школи.

В обласній санепідемстанції занепокоєні. Фахівці щодня реєструють значне зростання кількості хворих на грип. Якщо минулого тижня цією недугою були охоплені трохи більше 50 відсотків районів Одещини, нині епідемією охоплені всі райони.

Лікар-епідеміолог обласної санепідемстанції Лариса Потієнко каже, що медики очікують значного перевищення щорічних середніх показників захворюваності на грип у кілька разів.

Саме тому в обласній санепідемстанції вже готують проект рішення про запровадження обмежень на відвідини, перш за все, дитячих дошкільних та лікувальних закладів. Вони сподіваються, що такі кроки стануть на заваді поширенню грипу.

Найлегше уражаються вірусом грипу діти шкільного віку – від 7 до 14 років
(ukrinform)
В Одесі не працює жодна школа

Фактично в Одесі вже понад тиждень закриті всі без винятку школи і відкривати їх не поспішають. Найлегше уражаються вірусом грипу діти шкільного віку – від 7 до 14 років. Саме дітей найбільше і серед тих хворих, яких, враховуючи ускладнення, доводиться госпіталізувати (понад 70 %).

Лікар Лариса Потієнко зауважила: «Ми попереджаємо населення, що у разі, якщо людина захворіла, відчула слабкість, високу температуру – викликайте додому лікаря. Не займайтесь самолікуванням. Грип небезпечний ускладненнями – менінгіт, бронхіт, пневмонія…».

В одеському міському управлінні охорони здоров’я Радіо Свобода запевнили, що нині немає жодних проблем із забезпеченням лікарських препаратів, необхідних для лікування грипу.

Зі щепленням одесити не поспішають…

Тим часом, кожен, хто бажає, може щодня завітати до будь-якої поліклініки, де йому безкоштовно зроблять щеплення проти грипу. Щоправда, вакцину доведеться купувати за власні гроші.

Охочих пройти щеплення, незважаючи на реальну небезпеку заразитися грипом, нині немає.

Одеситка Тетяна, за її ж словами, хоч і знає про те, що грип – це хвороба, яка проходить достатньо складно, але власній дитині щеплення робити не збирається. «Немає сенсу проводити вакцинацію. Необхідно підтримувати себе, зміцнювати імунну систему, оздоровлювати дітей. Я вважаю, що це головна профілактика», – переконана вона.

В обласній санепідемстанції повідомили, що вакцинація проти грипу найкраще проходить у районах Одещини. У села і маленькі містечка їздять медики і влаштовують спеціальні дні вакцинації проти грипу.
XS
SM
MD
LG